O NAMA

Institut perspektiva ekonomije Mediterana (IPEMED) je neprofitna i neovisna organizacija civilnog društva, upisana u Registar udruga i Registar neprofitnih organizacija Republike Hrvatske, kojoj je svrha pridonijeti održivom razvoju Republike Hrvatske prvenstveno korištenjem njenih jadranskih gospodarskih i društvenih resursa i potencijala, prateći pritom ukupnost njihovih učinaka na zajednicu i pojedinca te razvijajući sudioničku demokraciju.

IPEMED djeluje u dva povezana i nadopunjujuća smjera, kroz Poduzetnički centar za potporu poduzetništvu te kroz Istraživački centar znanja Euromediteranski forum (EMEF) za promišljanje i zagovaranje jadranskih politika.

Među ciljnim skupinama su poduzetnici, poslodavci, poduzetničke potporne institucije, poslovne organizacije i udruženja, sveučilišta i fakulteti, instituti i javne ustanove, lokalna i područna samouprava, udruge i građanske inicijative, inovatori i mladi te opće ruralno i gradsko stanovništvo.

IPEMED

Ciljevi djelovanja IPEMED-a su promicanje, poticanje, zagovaranje i podržavanje razvoja poduzetništva, istraživanja i inovacija.

Područja djelovanja IPEMED-a su gospodarstvo, istraživanje, inovacije i održivi razvoj

EMEF

Ciljevi djelovanja EMEF-a su prevencije i unapređenja zdravlja, zaštite okoliša, očuvanja prirodne i kulturne baštine, energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije, socijalne uključenosti i dobrog upravljanja.

Područja djelovanja EMEF-a su zdravlje, zaštita okoliša i klimatske promjene, socijalna uključenost i dobro upravljanje.

KONTAKT

INSTITUT PERSPEKTIVA EKONOMIJE MEDITERANA
Kroz Smrdečac 17, Split
ured@ipemed.hr
Tel: +385 21 553 582