Sve o šećernoj bolesti – znanjem do zdravlja

Izrađeni edukativni materijali

U travnju 2021. projektni partneri izradili su edukativne materijale s ciljem educiranja te podizanja svijesti i znanja djece, roditelja, nastavnika te odgajatelja u odabranim predškolskim i osnovnoškolskim ustanovama o važnosti usvajanja zdravih životnih navika i prevenciji šećerne bolesti.

Edukativni materijali uključuju informativne publikacije na temu „Jednostavni recepti“, „Jednostavni treninzi“ te „Načini praćenja promjena u zdravstvenom stanju“, a izrađeni su u digitalnom i tiskanom obliku. Prva informativna publikacija na temu jednostavnih recepata, sadrži informacije o pravilnoj prehrani djece školske i predškolske dobi te kutak za roditelje s ciljem poticanja djece na konzumaciju povrća i voća, kao i ideje za zanimljive recepte za zdravi doručak, ručak, užinu i večeru. Nadalje, druga informativna publikacija na temu jednostavnih treninga, sadrži osnovne informacije o tjelesnoj aktivnosti i njezinom utjecaju na cjelokupno zdravlje te informacije o preporučenim dnevnim aktivnostima i treninzima za djecu predškolske i školske dobi. Posljednja informativna publikacija na temu načina praćenja promjena u zdravstvenom stanju, sadrži osnovne informacije o šećernoj bolesti, o hipoglikemiji te odgovore na ključna i česta pitanja o znakovima i simptomima ove bolesti, kao i savjete za smanjenje mogućnosti razvoja šećerne bolesti i njezinih komplikacija te savjete za praćenje promjena u zdravstvenom stanju.

Naposlijetku, edukativni materijali bit će redovito dijeljeni i korišteni u sklopu 30 edukativnih radionica koje će se održavati u odabranim predškolskim i osnovnoškolskih ustanovama na području jedinica lokalne samouprave Splitsko-dalmatinske županije: Grada Imotskog, Grada Trilja, Grada Vrlike, Grada Supetra, Općine Hrvace i Općine Sućuraj. Izrađene edukativne materijale možete preuzeti u sekciji “Publikacije”.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Instituta perspektiva ekonomije Mediterana.

Izradu mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.