Sve o šećernoj bolesti – znanjem do zdravlja

Predstavljanje projekta u emisiji Hrvatske radiotelevizije – Radio Split

U svrhu promocije zdravlja i prevencije šećerne bolesti, Nastavni Zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije u suradnji s Institutom perspektiva ekonomije Mediterana, dana 30. rujna 2021. snimio je kratki informativni razgovor na temu projekta „Sve o šećernoj bolesti“ za emisiju „Jutro mijenja sve“ Hrvatske radiotelevizije – Radio Split.

Naime, u sklopu informativne emisije prodekanica za znanost Medicinskog fakulteta, Sveučilišta u Splitu, prof. dr. sc. Katarina Vukojević dr. med, predstavila je sam projekt i upoznala slušatelje s postavljenim projektnim ciljevima i predviđenim projektnim aktivnostima. Nešto više o provedenim edukativnim radionicama, istaknula je stručnjakinja u području prevencije šećerne bolesti, Branka Medvidović dr. med, a predsjednica Instituta perspektive ekonomije Mediterana, Kristina Buzuk, dipl.oec. naglasila je kako je Projekt sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Promocija zdravlja i prevencija bolesti – Faza 1“ Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020“.

Naposljetku, gošće su iskoristile priliku i s veseljem naglasile početak drugog ciklusa radionica na području Imotskog, Hrvaca, Trilja, Vrlike, Supetra i Sućurja, koji će trajati sve do kraja veljače 2022. godine

Radio Split - Sve o šećernoj bolesti, 30.09.2021.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Instituta perspektiva ekonomije Mediterana.

Izradu mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.