Sve o šećernoj bolesti – znanjem do zdravlja

Drugi ciklus projektnih radionica – edukativna radionica u Osnovnoj školi „Stjepan Radić“ Imotski

Institut perspektiva ekonomije Mediterana u suradnji s projektnim partnerom Nastavnim Zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, dana 3. prosinca 2021. godine sukladno preporučenim epidemiološkim mjerama, održat će projektne edukativne radionice u Osnovnoj školi „Stjepan Radić“ Imotski.

Edukativne radionice usmjerene na djecu, roditelje i nastavnike obuhvatit će tematike „Što je šećerna bolest? Razlika šećerne bolesti tipa I, II i gestacijskog dijabetesa“, „Šećerna bolest – rizici/simptomi/prevencija“, „Naučimo simptome šećerne bolesti!“, „Što jedemo? Prehrana i šećerna bolest te „Tjelesna aktivnost i šećerna bolest“. Predavači koji će prezentirati navedene teme redom su stručnjaci s Medicinskog fakulteta u Splitu i Kliničkog bolničkog centra Split.

S ciljem podizanja znanja i svijesti o važnosti prevencije ove bolesti te poticanja na usvajanje zdravih životnih navika i zdravog načina života, po provedbi edukativnih radionica dostavit će Školi projektne letke i informativno-edukativne publikacije izrađene u sklopu projekta.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Instituta perspektiva ekonomije Mediterana.

Izradu mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.