Sve o šećernoj bolesti – znanjem do zdravlja

ODRŽAN PRVI CIKLUS PROJEKTNIH EDUKATIVNIH RADIONICA

Institut perspektiva ekonomije Mediterana u suradnji s projektnim partnerom Nastavnim Zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, u školskoj godini 2020./2021., održao je prvi ciklus projektnih edukativnih radionica.

Edukativne radionice održane su virtualnim putem u šest osnovnih škola na području Imotskog, Hrvaca, Trilja, Vrlike, Supetra i Sućurja te su okupile više od 300 učenika, nastavnika i odgojno-obrazovnih djelatnika.

U sklopu radionica, sudionici su imali priliku čuti zanimljiva predavanja na teme: „Razlike šećerne bolesti tipa 1, 2 i gestacijskog dijabetesa“, „Šećerna bolest – rizici, simptomi, prevencija“, „Naučimo simptome šećerne bolesti!“, „Što jedemo? Prehrana i šećerna bolest“ te „Tjelesna aktivnost i šećerna bolest“.

S ciljem dodatne edukacije te podizanja svijesti i znanja o važnosti usvajanja zdravih životnih navika i prevenciji šećerne bolesti, sudionicima su dostavljeni projektni letci te informativne publikacije na temu jednostavnih recepata, jednostavnih treninga te načina praćenja promjena u zdravstvenom stanju.

Drugi ciklus radionica održat će se po završetku ljetnih praznika i na početku nove školske godine, a trajat će sve do kraja veljače 2022. godine.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Instituta perspektiva ekonomije Mediterana.

Izradu mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.