Sve o šećernoj bolesti – znanjem do zdravlja

Poziv medijima na završnu konferenciju projekta „Sve o šećernoj bolesti – znanjem do zdravlja“

Poštovani,

posebno nam je zadovoljstvo pozvati Vas na završnu konferenciju za medije čiji je cilj predstaviti glavne rezultate provedbe projekta „Sve o šećernoj bolesti – znanjem do zdravlja“. Konferencija će se održati u ponedjeljak, 28. veljače 2022. u konferencijskoj dvorani Hotela Dioklecijan na drugom katu, Kranjčevićeva 45, 21000 Split, s početkom u 10:00 sati.

Projekt je, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, proveo Institut perspektiva ekonomije Mediterana (IPEMED), u sklopu Europskog socijalnog fonda – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Cilj projekta je promicanje zdravih navika te povećanje znanja i svijesti djece, roditelja, nastavnika i odgajatelja o važnosti prevencije šećerne bolesti. Ukupna vrijednost projekta, čija je provedba započela u rujnu 2020., a završetak predviđen u ožujku 2022., iznosi 495.428,44 HRK (100 % bespovratna sredstva), od čega je iznos EU sufinanciranja 85 % (421.114,174 HRK).

Provedene aktivnosti i ostvarene rezultate u okviru projekta predstavit će doc. prim. dr. sc. Željka Karin, dr. med., ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, prof. dr. sc. Katarina Vukojević, dr. med., redovita profesorica i Prodekanica za znanost, poslijediplomske studije i međunarodnu suradnju Medicinskog fakulteta u Splitu te Branka Medvidović, dr. med. spec. epidemiologije Nastavnog zavoda.

Besplatan parking za vrijeme trajanja događanja je osiguran u garaži hotela. Zaštitne maske su za vrijeme trajanja događanja u zatvorenom obvezne za sve sudionike. U očekivanju Vaše cijenjene potvrde dolaska upućujem srdačne pozdrave u ime Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Ravnateljica doc. prim. dr. sc. Željka Karin, dr. med.

Tel: +385 21 401 137

Mob: + 385 91 151 2022

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Instituta perspektiva ekonomije Mediterana.

Izradu mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.