Sve o šećernoj bolesti – znanjem do zdravlja

DRUGI CIKLUS PROJEKTNIH RADIONICA – EDUKATIVNA RADIONICA U PODRUČNOJ ŠKOLI GRAB I PODRUČNOJ ŠKOLI KOŠUTE U OPĆINI TRILJ

Institut perspektiva ekonomije Mediterana u suradnji s projektnim partnerom Nastavnim Zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, dana 28. siječnja 2022. godine sukladno preporučenim epidemiološkim mjerama, održao je projektnu edukativnu radionicu u Područnoj školi Područna škola Grab i Područna škola Košute u Općini Trilj putem virtualne platforme „ZOOM“.

Edukativne radionice obuhvatile su tematike „Što je šećerna bolest? Razlika šećerne bolesti tipa I, II i gestacijskog dijabetesa“, „Šećerna bolest – rizici/simptomi/prevencija“, „Naučimo simptome šećerne bolesti!“, „Što jedemo? Prehrana i šećerna bolest te „Tjelesna aktivnost i šećerna bolest“ usmjerene na djecu, roditelje i nastavnike. Predavači koji su održali predavanja na navedene tematike stručnjaci su s Medicinskog fakulteta u Splitu i Kliničkog bolničkog centra Split.

S ciljem podizanja znanja i svijesti o važnosti prevencije ove bolesti te poticanja na usvajanje zdravih životnih navika i zdravog načina života, školi će se dostavit letci i informativno-edukativne publikacije izrađene u sklopu projekta.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Instituta perspektiva ekonomije Mediterana.

Izradu mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.