Sve o šećernoj bolesti – znanjem do zdravlja

Započeo je drugi ciklus projektnih radionica – edukativna radionica u Dječjem vrtiću Trilj

Institut perspektiva ekonomije Mediterana u suradnji s projektnim partnerom, Nastavnim Zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije u ponedjeljak 18. listopada 2021. godine, održao je prvu projektnu radionicu u sklopu drugog ciklusa edukativnih radionica.

Edukativna radionica održana je u prostorijama Dječjeg vrtića Trilj, a okupila je 15 odgojno-obrazovnih djelatnika i jednog roditelja člana vrtića.

U sklopu edukativne radionice, sudionici su imali priliku čuti zanimljiva predavanja na teme: „Razlike šećerne bolesti tipa 1, 2 i gestacijskog dijabetesa, drugi specifični tipovi“, „Šećerna bolest – rizici, simptomi, prevencija“, „Naučimo simptome šećerne bolesti!“, „Što jedemo? Prehrana i šećerna bolest“ te „Tjelesna aktivnost i šećerna bolest“, a na samom kraju radionice, sudionici su sudjelovali u konstruktivnoj raspravi o važnosti usvajanja zdravih životnih navika i prevenciji šećerne bolesti.

U svrhu daljnje edukacije, sudionicima su podijeljeni projektni letci te informativne publikacije na temu jednostavnih recepata, jednostavnih treninga te načina praćenja promjena u zdravstvenom stanju.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Instituta perspektiva ekonomije Mediterana.

Izradu mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.